Kikkererwten met gehakt, sinaasappel, gember en kaneel

kikkererwten
Foto: Free Food Photos

Kikkererwten kun je in blik kopen maar je kunt gedroogde kikkererwten ook zelf weken en koken. Het fijne van kikkererwten is dat ze niet zo snel stuk koken. Veel mensen kennen kikkererwten van hummus, falafel of in een stoofschotel, salade of curry. Ze zijn dus voor van alles te gebruiken. De kikkererwt komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het is dan ook geen wonder dat ze daar heel populair zijn. Kikkererwten moet je, net als andere gedroogde bonen, een nacht weken in water en dan 1 à 1,5 uur koken. Maar we doen vandaag  makkelijk en nemen voor dit simpele en overheerlijke recept kikkererwten uit blik. Net zo goed en wel zo handig.

Voor vier personen snipperen we een rode ui en bakken die zachtjes in wat olie. Na een paar minuutjes doen we er twee klein gesneden knoflooktenen bij, een stuk fijngeraspte verse gember (zo’n 2,5 cm) en een flinke mespunt kaneel.
Dan 600/650 gram gehakt erin en flink wat peper en zout. Roerbakken tot het gehakt goed gaar is. Vervolgens de rasp en het sap van een sinaasappel en een blik (400 gram) kikkererwten erbij. Doe er als laatste een kopje groentebouillon in en laat het geheel, onder af en toe roeren, een kwartiertje sudderen. Lekker met witte rijst of alleen een groene salade.

Bron: The Illustrated Quick Cook

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *