Kikkererwtentapenade met zelfgebakken toastjes

Zie je dat potje staan achter dat wijnglas? Daar rechts van die Samosa’s en schuin links boven de Thaise saus en rechtsboven de worteltjes met koriander. Dat witte potje. In dat potje zit een tapenade van kikkererwten.

Wat je hier ziet is een mengsel van:
1 blikje uitgelekte kikkererwten (425 ml en uitgelekt 265 gr)
1 sjalotje in stukjes
1 teentje knoflook uitgeperst
1 eetlepel dikke yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1/2 theelepel poedersuiker
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel citroensap
fijngehakte koriander, bieslook en lavas (van die laatste 2 blaadjes)

De hele zwik in een blender of keukenmachine tot prut malen. Behalve de kruiden. Die hak je fijn en doe je er op het laatst pas door zodat ze nog een beetje zichtbaar blijven.

Maarrrrrrr. Er is altijd een maar. Het is erg leuk om te experimenteren.
De yoghurt vervangen door crème fraîche. Als kruiden neem je bieslook, platte peterselie en wat tijm. De citroensap vervangen door droge witte wijn. De gembersiroop vervangen door ketchup (kleur).
En de pittige variant maken we door er een half rood pepertje doorheen te mengen. Dat kan gelijk met de kikkererwten mee de machine in. Heerlijk is dat ook.

Maken we er zelf toastjes bij. Hoe doen we dat? Nou, ingewikkeld hoor. Je neemt een afbakstokbrood en dat bak je niet af. Nee, je snijdt het in plakjes. Dikte mag je zelf bepalen. Oven op 200 graden. Plakjes ongebakken afbakstokbrood op de bakplaat en in het midden van de oven zetten. Goed in de gaten houden.
Lekker verse toastjes. Smeert u maar!

Published by

2 thoughts on “Kikkererwtentapenade met zelfgebakken toastjes

  1. sjalotjes heb ik nog steeds niet in huis en gembersiroop laats weggegeven.

    maar voor de rest klinkt alles heerlijk in dit recept

    karin

  2. Net gemaakt. Gewoon omdat ik toch alles in huis had en uit nieuwsgierigheid (moet nu nieuwe kikkererwten halen om te frituren argh)… Ik knoeide een beetje en likte dat op… mijn hemel wat is dit lekker!!! Ik had er een half pepertje door gedaan en kan niet wachten tot het op tafel staat! Dank voor het recept dus 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *