Kip gebakken in sinaasappel, mosterd, honing en soya.

Deze foto hoort helemaal niet bij dit recept maar als jullie het niet verder vertellen komt verder niemand het te weten. Het lijkt er wel heel erg op en dat is het belangrijkste.
Je kunt voor dit heerlijke kipgerecht dijen nemen maar net zo goed filet, poten of drumsticks. Als je filets neemt dan is het verstandig om ze in lange repen te snijden. Weet je zeker dat het goed gaar wordt.
Voor 500 gram kip maak je een marinade van 3 eetlepels honing (ahornsiroop is ook lekker), 1 eetlepel grove mosterd, de rasp van 1 sinaasappel, 1 eetlepel sojasaus en een uitgeperste teen knoflook. Als je stevige honing hebt gebruikt en je vindt de marinade te dik dan kun je er altijd wat sinaasappelsap doorheen doen.
Kip in de marinade en uurtje laten staan. Je kunt het ook de dag ervoor maken en de hele nacht laten marineren.

Vervolgens bakken in een grote pan en terwijl je het om en om draait en gaar laat worden steeds een lepel van de marinade die je eventueel over hebt eroverheen blijven scheppen.

Lekker met rijst en boontjes. Of gebakken aardappelen en sla.
En ook heel fijn (let op, hier komt een wereldtip!) als je een filetje of 2 extra maakt en die de volgende dag in dunne reepjes snijdt en op een broodje met komkommer en sla legt. En dan daarna ook opeten.
Heerlijk!

KokenKoken

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *