Kip in bladerdeeg

kip in bladerdeeg

Dan heb je zo’n mooie groenteschotel gemaakt als bijvoorbeeld de spruitjes/erwten en dan is de vraag natuurlijk: Wat eet je daarbij? Behalve gebakken aardappeltjes zou een ingepakte kipfilet niet misstaan. Die staat in de oven en daar heb je geen omkijken naar. Per persoon een plakje bladerdeeg en een kipfiletje van maximaal 150 gram. Oven op 200 graden. Snij 200 gram champignons aan plakjes en bak ze drie minuten in de koekenpan. Een handvol fijngesneden peterselie en wat knoflook erbij. Ruim bestrooien met peper en zout. Zet apart want het moet wat afkoelen.
Leg de kipfilet diagonaal (van de ene punt naar de andere punt) op een plakje bladerdeeg en verdeel het champignonmengsel erover. Vouw de twee overgebleven punten over elkaar heen en druk goed dicht. Dat gaat alleen goed als de punten ‘schoon’ gebleven zijn. Bestrijken met losgeklopt ei. Met een spatel of kaasschaaf til je de pakketjes voorzichtig op een bakplaat. Ze mogen wel 30 minuten in de oven blijven. Wel in de smiezen houden dat het niet te bruin bakt want wat doen we ook alweer in dat geval? Aluminiumfolie eroverheen met de glimmende kant naar buiten !

Published by

9 thoughts on “Kip in bladerdeeg

  1. bij mij worden bladerdeegpakketjes met vlees of kip nogal eens zompig van onderen. Heb je daar nog een tip voor? Jij weet immers alles ;-)!

  2. @ Karin. Eigenlijk heb ik daar nooit last van omdat ik zorg dat wat in het bladerdeeg gaat zelf niet te nat is en bij twijfel strooi ik er wat paneermeel onder. Wel altijd gaatjes prikken in het bladerdeeg.

  3. Hoi!
    Ik heb het thuis ook geprobeerd, is geweldig goed gelukt, is ook erg lekker met een witte wijnsaus erbij, dat heb ik nl gedaan.
    Groetjes

  4. Hoi, mijn man en kinderen vonden het super lekker ik had om de kipfilet wel eerst wat gekookte ham en een lapje kaas gedaan, ik had geen champignons, maar zo was het ook erg lekker, echt proberen.

  5. Ik heb de kip eerst aangebakken, daarna met gebakken bacon en rode Tapanade in het bladerdeeg gedaan. Door de bacon droogt de kipfilet ook niet uit. Heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *