Kip in pancetta uit de oven

Je ziet dit recept wel vaker hier en daar op blogs. Het originele recept is namelijk van Jamie Oliver. Iedereen geeft er zo zijn eigen draai aan en zo hoort het ook. Zo ook in huize Culinette waar deze overheerlijke schotel op tafel kwam. We maakten hem voor twee personen. Van twee kippendijen haal je het vel af vervolgens snij je ze door de helft. Dan heb je vier stukken. Leg twee plakken pancetta naast elkaar en een stuk kippendij erop. Kruid dat naar keuze. Je kunt de richting van kerrie opgaan of Italiaanse kruiden. Pimenton is ook lekker. Beetje peper en zout erop en oprollen.

Dan gaan we de braadslee of ovenschaal vullen. Op de bodem wat olie en daarop plakjes citroen. We leggen de rolletjes erop en raspen nog wat citroenschil erover. Ondertussen hebben we groene paprika en ui een beetje gebakken zodat het een kleurtje heeft. Die leggen we rondom de kippendij en uiteraard stoppen we hier en daar wat knoflook ertussen.

Tot zover kun je de schotel vooraf klaarmaken.

De oven gaat op 180 graden en dan zetten we de schotel in het midden. Overigens kun je een schotel als deze direct in de oven zetten. Hij warmt dan gelijk mee op en dat scheelt in oventijd zo’n 5 tot 10 minuten. De kip mag 30/35 minuten in de oven bijven. Tien minuten voor hij klaar is leg je er hier en daar wat gehalveerde kerstomaatjes tussen.

Lekker met gebakken aardappelen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *