Kip in pesto-roomsaus en kleine tomaatjes

kiproompesto

Soms klagen mensen dat het ze niet lukt om kipfilet snel mooi bruin te bakken. Het gaat “koken” en blijft nogal wit. De reden daarvan is de grote hoeveelheid water in de plofkip die ze gekocht hebben. Water wordt vaak met opzet in de kipfilet gespoten om het zwaarder te maken.
En ja, dat water moet er ook weer uit nietwaar? Wat ons opviel tijdens de vakantie in Frankrijk is dat er geen plofkip te zien was in de supermarkt. Fransen houden niet van plofkip. Die willen graag kwaliteit op het bord. Dan maar minder vaak kip en een beetje meer betalen maar wel gewoon goeie kwaliteit.
Daarom vind ik de anti-plofkip reclame niet altijd even terecht. Die richt zich op de supermarkten. Maar die doen niets anders dan voorzien in de vraag van de consument. Als u en ik ophouden plofkip te kopen dan is het snel gedaan met die goedkope rommel.
Dus we kopen scharrelkipfilet en maken kipfilet met pesto-roomsaus en kleine tomaatjes. Recept is voor twee personen.

Een sjalotje of twee heel fijnsnijden samen met een paar tenen knoflook. Smoor dit in wat olie en doe er na 5 minuutjes bij: een paar eetlepels crème fraîche, een paar eetlepels pesto en een glas droge witte wijn.
Laat de saus even sudderen en bak ondertussen de in dikke repen gesneden en gekruide kipfilet bruin en gaar. Op het laatst 100/150 gram kleine tomaatjes halveren en bij de saus doen en als die warm zijn doen we de kiprepen erbij.
Heerlijk met rijst of couscous maar ook met gebakken aardappeltjes.
De saus zonder de kipfilet is ook heel lekker bij ravioli.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *