Kip in zoetzure saus met ananas en paprika

kipananas

Eigenlijk is dit nog lekkerder met een rode en groene paprika erdoor. Dat kleurt ook leuk. Dus waarom ik dat niet gedaan had deze keer? Omdat er geen paprika’s in huis waren. Iets dat best bijzonder is want ik ben dol op paprika’s. Dus we maken het met paprika’s en op de foto staat het zonder.

Voor vier personen nemen we vier kipfilets en die snijden we in hapklare stukken.
We nemen een blik ananas van ongeveer 400 gram. Ik geloof dat die halve blikken ongeveer 450 gram zijn ofzo. Dat luistert niet zo nauw. De ananas snijden we in stukjes (als dat nodig is) en we gieten het sap in een kom. Bij dat sap doen we twee eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels maizena, een stukje versgeraspte gember (centimeter of twee) en een eetlepel ketchup. Roer dat goed door elkaar.
De stukjes kip schudden we om met nog eens 2 theelepels maizena en wat peper en zout.

We beginnen met de kip aan alle kanten een beetje bruin te bakken in een wok of hapjespan. Als de kip bruin is halen we die uit de pan en zetten even apart. In diezelfde pan doen we nu twee fijngesneden teentjes knoflook en de in niet al te kleine stukjes gesneden rode en groene paprika. Na  3 of 4 minuutjes mag de kip er weer bij en ook de stukjes ananas. Kijk zelf even hoeveel van de ananas dat je erbij wilt doen. Dat is een kwestie van smaak.
Nu gaat het sap dat we gemaakt hadden er ook in en laten we, terwijl we zachtjes roeren, de saus indikken en de kip gaar worden. Tussen de 5 en 10 minuten moet voldoende zijn.
In plaats van kip kun je ook varkenshaas kiezen. Lekker met rijst.

Published by

2 thoughts on “Kip in zoetzure saus met ananas en paprika

  1. Heerlijk en makkelijk. Zelfs ananas uit blik…. Daar hou ik tegenwoordig van.
    Gaan we eten als de Engelsen komen. Die gaan waarschijnlijk uit hun dak van genot.
    Bedankt!
    Gr. Pink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *