De pan op het vuur of de slowcooker. Dat mag je helemaal zelf kiezen. We gaan Italiaanse kip maken. Nee, die kip is niet Italiaans. Dat zijn kippendijen van goede komaf.
We maken dit recept voor twee personen.
Ingrediënten
300 gram kippendijen in niet al te kleine stukken
Scheut olijfolie
1 grote rode paprika in grove stukken
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde tijm
3 zontomaatjes op olie heel fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
3 tenen knoflook niet al te fijngesneden
1 blokje kipbouillon opgelost in 1 klein kopje heet water
1 klein glas droge witte wijn
een flinke eetlepel zwarte olijven (bij voorkeur taggiasche)
een flinke eetlepel kappertjes
Bak de kip in wat olie tot ze begint te kleuren. Doe in de slowcooker inclusief aanbaksels en olie.
Doe alle overige ingrediënten erbij behalve de olijven en de kappertjes. Drie uur op hoog. Vervolgens doe je er de olijven en kappertjes bij.
Dan zet ik de slowcooker op laag maar op warmhouden kan ook. Terwijl de slowcooker nog even warm blijft maken we aardappelpuree met een scheutje citroensap erdoor.
Heerlijk! En de saus die overblijft is een hele lekkere basis om een soep mee te maken.
Maak je het in de pan op het fornuis dan is een half uurtje sudderen voldoende.