Kip – knoflook- witte wijn en olijven

Kip met knoflook en groene olijven

De dokter adviseerde me op te houden met diners voor 4 personen, behalve als er nog 3 andere personen aanwezig waren.
Peter Ustinov.

Dit recept maken we gelijk voor 6 personen. Makkelijk om in de vriezer te hebben. Wel invriezen voor de groene olijven erbij gaan. Neem kipkarbonaatjes of drumsticks. Maar kippenpoten kan natuurlijk ook. Zorg dat je zo’n 1,2 kg kip hebt. Bak de kip rondom lekker bruin in wat olie. Doe er dan 8 tenen gepelde knoflook bij alsmede een eetlepel verse tijmblaadjes en 3 laurierblaadjes. Vervolgens giet je er 300 ml droge witte wijn bij. Pas op want dat gaat even spetteren. Vuur laag zetten en de kip in zo’n 15 (drumsticks) tot 25 (poten) minuten gaar sudderen met het deksel op de pan. Op het laatst schep je er 15 grote groene olijven door. Heerlijk met aardappelpuree (oh ja !, daar zullen we het binnenkort eens over gaan hebben) en een knapperige groene salade. Uiteraard drink je er diezelfde witte wijn bij die je erin gegoten hebt.

Published by

3 thoughts on “Kip – knoflook- witte wijn en olijven

  1. Hoi Cornette,
    lueke site. Helaas is het lettertye onleesbaar voor mij; te klein, te licht. Is daar wat aan te doen? Ikben wel benieuwd naar de rest!

  2. Dag Ruwina. De paar mensen die dat eerder hadden hebben het probleem opgelost door de instellingen van hun eigen computer (beeldscherm) aan te passen. Heb je een wieltje aan je muis? Dan de Ctrl-toets indrukken en aan je wieltje draaien. Maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Het zit echt in de instellingen van je eigen computer.

  3. Prachtig, die uitspraak van Peter.
    Ik kook standaard voor vier (bedoeld voor twee) en áls er wat overblijft is het voor de volgende dag als luch, want voldoende voor de (2e) warme maaltijd is het nooit.
    Dit klinkt ook weer hééééérlijk……. as. zondag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *