Kip met cashewnoten


Dit recept kun je op het hele internet wel 100.000 keer vinden. Kan me niks schelen. Ik zet het er gewoon nog een keer op. Het is mijn blog dus moet ik lekker weten.
Bovendien vind ik dit een heerlijk gerecht en nog makkelijk bovendien. We eten er rijst bij en die kook ik in de rijstkoker. Die hoef je namelijk niet in de gaten te houden.

Als de rijst klaar is dan blijft hij het netjes warm houden tot de rest van de maaltijd ook op tafel kan. Erg handig zo’n rijstkoker. Zou hem niet meer willen missen.
Afijn, kip met cashewnoten dus. Daar heb je o.a. laos en djeroek-poeroet (kaffirlime blaadjes) voor nodig en dat heb je ALTIJD in de vriezer. Net als spaanse pepertjes. Dat ga je toch niet voor ieder gerecht weer apart kopen bij de toko? Nou dan.
Ik geef hier de hoeveelheden die ik neem voor twee personen.
Rooster twee of drie eetlepels cashewnoten en zet apart.
Snijden: een kleine rode en een kleine groene paprika. Twee djeroek poeroetblaadjes (in hele smalle reepjes). Een spaans pepertje en twee bosuitjes.
Snij twee kipfilets in stukjes en roerbak ze in de wok tot ze bruin zijn. Eruit scheppen en apart zetten. Wok het spaanse pepertje even in wat olie en schep dat bij de kip of in een apart schaaltje.
Tot hier kun je alles klaarzetten.
Op het laatste moment wok je een theelepeltje sambal (hoeft niet, mag wel) en doe je er gelijk de kip bij, een stukje laos en een scheutje kippenbouillon.
Daarna de paprika, theelepel suiker, djeroek poeroet, scheutje oestersaus en als laatste de bosui en de cashewnoten.
Als de hele mikmak goed warm is gelijk aan tafel. Als alles klaarstaat ben je sneller dan met welke kant-en-klaar hap dan ook.

Published by

5 thoughts on “Kip met cashewnoten

 1. Lijkt me erg lekker, maar ik heb geen djeroek-poeroet blaadjes in de diepvriezer zitten. Toch eerst naar de Toko dan maar. Kan ik meteen rode pepers en laos meebrengen. Bewaar je die ook in de diepvries?
  En kan dat dan ook met verse gember?

 2. @Els. Ja, ja en nog eens ja. Ik snij de laos en de gember in plakjes en vries die in. Djeroek poeroet wel altijd vers kopen. Pandanblad ook. Citroengras ook gelijk meenemen en invriezen. Pepertjes in alle soorten en maten. En oh ja, geraspte kokos koop ik in grote zak en vries ik ook in. Alles hup! De vriezer in.

  1. Dank je voor de tips! Zo kan ik altijd een voorraadje in huis hebben (er is geen toko in de buurt). Nog één vraagje: moet je de pepertjes voor het invriezen ook in reepjes snijden?
   Complimenten voor de site en alle lekkere recepten!

   1. Nee hoor. Ik doe ze zo in de vriezer. Groot en klein. Ze zijn n.l. heel snel ontdooid en je kunt ze makkelijk snijden als ze uit de vriezer komen. Wel alles goed verpakken anders trekt de smaak door de vriezer. 😉

 3. Het ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens uitproberen, de djeroek poeroet (welliswaar bevroren, maar dit werkt voor mij prima) alvast ingeslagen. Voor de mensen van omgeving Rotterdam, ik heb ze gevonden bij Toko Hoi Yun. Ze hebben ook een website; http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com
  En helemaal ideaal voor mensen zoals ik met weinig tijd doordeweeks is dat ze sinds kort ook op zondag open zijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *