Kip met citroen en groene olijven

Dit staat heel snel in de oven. Krijg je eters dan kun je de pan/schaal al vooraf maken en zolang in de koelkast zetten maar dit recept is voor twee personen. Oven op 190 graden.
In een braadpan, braadslee of ovenschaal leg je een grote rode ui in stukken gesneden. Daarop wat knoflook en een in plakjes gesneden citroen. Ik deed er 10 tenen ongepelde knoflook bij maar let vooral niet op mij. Giet er 125 ml droge witte wijn overheen.

De kippenpoten (of een zooi drumsticks of kipkarbonades) inwrijven met olie en wat zout erover. Dan 45 minuten de oven in (niet afdekken) en vervolgens doe je er een hand groene olijven bij.
Kijk dan gelijk even of de boel niet droog staat te koken. Eventueel nog scheutje wijn erin en dan nog 10 minuten goed doorverwarmen. Op het bord mag er peterselie overheen.
Wij aten er couscous bij maar ik kan me voorstellen dat het ook heel erg lekker is met pasta. En met de rest van die droge witte wijn.

Published by

3 thoughts on “Kip met citroen en groene olijven

  1. Zo, die was heerlijk! šŸ™‚ En dat op de eerste maandag van het nieuwe jaar!
    Terwijl de kip in de oven gaarde heb ik met de ribbenkas van diezelfde kip een bouillon gekookt om dan daarmee een overnheerlijke risoto klaar te maken. Was een fantastische combinatie. O ja, toetje: gebakken banaan van overrijpe bananen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *