Kip & paprika ovenschotel

De kip paprika ovenschotel net voor hij de oven ingaat.

Ovenschotels waar je alles tegelijk in kunt doen zijn altijd zo fijn, lekker en makkelijk. En terwijl je avondmaaltijd in de oven staat kun je vast de wijn voorproeven en samen gezellig de dag doornemen. Deze ovenschotel met kip, aardappelen, paprika en nog wat zaken vergt maar een heel klein beetje voorbereiding. De aardappelen moeten gaar zijn. Je kunt ook kiezen voor gebakken aardappelen dus als je die de avond ervoor eet dan maak je gewoon wat meer. Zo niet dan zijn krieltjes erg fijn. Goed wassen en koken in de schil.

Even bij het begin beginnen. Het recept is voor twee personen. Neem een stuk of 10 kleine nieuwe aardappels en kook die gaar. Vervolgens door de helft of in vieren als ze wat groter zijn. Maak ondertussen een saus van een fijngesneden rode ui, knoflook, een rode paprika in kleine stukjes, wat gedroogde oregano, een blik tomatenblokjes, wat zwarte olijven, een kleine theelepel pimenton en een beetje zout. De saus koken we niet. Je roert alles door elkaar in een kom. Snij 200 gram kipfilet of kippendijen in stukjes. Roer de kip, de aardappelen en de saus door elkaar en doe in een ovenschaal.

We dekken de schaal af met aluminiumfolie en zetten hem 20 minuten in een oven van 200 graden. Als je de oven niet voorverwarmd maar de schaal in een koude oven zet en daarna op 200 graden dan maak je er 25/30 minuten van. De laatste vijf minuten mag de folie er wel vanaf. Mag maar hoeft niet. Voor het serveren strooiden wij er wat verse oregano over. Maar platte peterselie of bieslook is ook prima.

Er zijn veel variaties te bedenken op deze schotel. Als je van pittiger houdt dan vervang je de pimenton door een ragfijn gesneden rode peper. De kip is te vervangen door kleine gehaktballetjes. Die hoeven niet eerst gebraden te worden. Lekker erdoor zijn ook blokjes chorizo. In plaats van een blik tomatenblokjes kun je ook een klein potje tomatensaus nemen en gehalveerde kerstomaatjes. Probeer ook eens een paar plakjes bacon in stukken te snijden en die hier en daar ertussen te stoppen.

Als je de aardappels al gaar hebt van een vorige avond dan staat deze schotel heel snel in de oven. Op een warme zomerdag hoeft deze kip-paprikaschotel niet gloeiend heet te zijn. Op kamertemperatuur, een groene sla erbij en dan lekker buiten eten.

Een bijpassende wijn heb je op de wijnblog van Culinette zo gevonden.

KokenKoken

Published by

One thought on “Kip & paprika ovenschotel

  1. Pff wat is dit een heerlijk recept zeg ! Ik zag alleen dat het ook erg lekker is met mango en mint en wat was dat top! oook een echte aanrader dus !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *