Kip parmigiana uit de oven

Kip parmigiana uit de oven
Recept en foto: La Belle au Bois

Toen ik deze foto op twitter zag verschijnen wist ik direct dat het een heel lekker gerecht was. Gelukkig wilde La Belle au Bois het met mij delen. En nu dus ook met jullie. Ziet dat er heerlijk uit of niet? Hieronder de letterlijke tekst zoals zij mij die stuurde want, net als met de recepten moet je daar niets aan veranderen van het van Belle komt.

‘Chicken parmigiana’ Dit is geen authentiek Italiaans gerecht. Zoon zag het een Youtuber maken. Parmigiana slaat volgens mij niet op de kaas maar op de laagjes, net zoals bij melanzane alla parmigiana. Gordon Ramsey heeft er ook een video over, maar aangezien hij olijfolie in het pastawater doet vertrouw ik hem niet.
Droog een of twee rauwe afbakbroodjes (ik had miniciabatta) in stukjes geplukt een uurtje ofzo in de oven op 100 graden en wrijf fijn tot paneerkruim (of neem panko). Maak een tomatensaus van 1 in veel olijfolie gefruite ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree en een blik/pakje tomatenblokjes (of verse tomaat in het seizoen), goed laten inkoken en kruiden met zout, peper & evt. wat suiker naar smaak.
Snij scharrelkip(dij)filet in repen en dep droog met keukenpapier. Haal door bloem, goed afschudden, dan door losgeklopt ei en dan door het broodkruim.  Frituur de kiprepen in arachideolie (niet te heet) in porties lichtbruin.  Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal, kip erop, een uit elkaar geplukte bol mozzarella, nog wat tomatensaus en nog meer mozzarella. Ik doe er ook wat geblancheerde bladspinazie tussen maar dat hoort volgens mij niet.  Zet kort in de (hete) oven tot de kaas is gesmolten, bestrooi met verse basilicum, wat versgeraspte parmezaanse kaas en peper uit de molen Je kunt dit zo eten, maar eventueel ook met pasta en sowieso met lekkere sla.

Ze stuurde nog een tweede foto. Kom, gaan we nog een keer watertanden.

Published by

One thought on “Kip parmigiana uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *