Kip uit de Crock-Pot® Sauté Slow Cooker

kipcrockpotEen leuke spontane dame van House of Rebels kwam langs met de Crock-pot® CSC011X en mooie verse boodschappen omdat we hebben afgesproken dat ik deze Sauté Slow Cooker eens goed ga uitproberen. Samen hebben we het eerste gerecht gemaakt. Binnen 20 minuten lag er een Kemperhoen in de pan, gevuld met fijngesneden ui, plakjes knoflook onder het vel, klein beetje basilicumolie erover en wat citroenzout en verse kruiden erop. Verder geen bouillon, geen olie en geen vet. De klok staat op 6 uur en zo rond 17.00 uur vanmiddag zouden wij dus, als alles goed gaat, een overheerlijke kip op tafel kunnen zetten. Wil je later eten dan schakelt de Crock-Pot® automatisch over op de warmhoudstand.
De Crock-pot® CSC011X is er eentje van formaat. Een inhoud van maar liefst 6 liter. De pan kan eerst op het gas zodat je groente of vlees kunt aanbraden voor je de pan in de Crock-pot zet. Gratineren is geen probleem want hij kan ook in de oven.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze Crock-pot® omdat wij altijd thuis aan het werk zijn in een kantoorruimte die niet de keuken is. Dus als er een bouillon staat te trekken of een stoofschotel in de maak is dan staat er een pan op het gas en ga ik toch heel regelmatig even kijken of alles goed gaat. Dat hoeft nu niet meer. Een kip in de oven is ook altijd iets om in de gaten te houden om over de warmte in huis maar niet te spreken in deze tijd van het jaar. Vandaag zou het allemaal vanzelf moeten gaan.

Ik ben net nog even gaan kijken en nu, na iets meer dan een uur, hoor ik een heel klein prutteltje en gaat de kip zweten.

Update: Na zes uur heel zachtjes pruttelen was de kip botergaar. Ik moest hem met de schuimspaan uit de pan halen anders viel hij volledig uit elkaar. We hebben gesmuld! En wat overbleef was ongeveer 4 deciliter hele fijne kippenbouillon die uiteraard weer gebruikt gaat worden.

Heerlijk!

De Crock-Pot® is te koop in heel wat soorten en maten, van goedkoop naar iets duurder. Heel groot of voor een éénpersoonshuishouden.
Dit typenummer heb ik op internet al gespot voor 119,– euro (adviesprijs 149,– euro) en ik moet zeggen, dat is toch een prima prijs.
Kijk wel goed naar de mogelijkheden en denk na wat je ermee wilt. In een grote pan kun je ook kleine gerechten maken. In een kleine pan kun je geen grote schotels bereiden. Meer informatie en ook aardig wat recepten op deze website.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *