Kipnuggets parmezaan

Image by Lebensmittelfotos from Pixabay

Uiteraard kopen we biologische kipfilet of kippendijen voor deze parmezaannuggets. Want kip koop je altijd in een zo goed mogelijke kwaliteit. Zoals bij al het vlees. Bij groente kun je nog weleens een beetje sjoemelen maar bij vlees zeker niet.

Snij 750 gram kipfilet in grote stukken. Zet een bord klaar met bloem en een bord met twee losgeklopte eieren. Meng in een grote kom 125 gram paneermeel met 50 gram geraspte parmezaan en 2 eetlepels heel fijngesneden peterselie. Haal de kip door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Dan door het ei en daarna door de parmezaanpaneer. Om het helemaal goed te doen gaan ze dan een uur de koelkast in om een beetje stevig te worden.

Leg ze naast elkaar op een goed ingevette bakplaat. Oven op 200 graden en de kip in het midden gaar en bruin bakken. Dit duurt zo’n 20 tot 25 minuten. De stukken zijn dan lekker hartig en krokant. Heerlijk met een groene salade en gebakken aardappeltjes en uiteraard een stevige rode wijn. Maar ook niet te versmaden als stevige snack.

Experimenteer met het kaas/paneermengsel. Doe er bijvoorbeeld wat chilivlokken doorheen of pimenton.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *