Kippendijen uit de oven

Zo onderhand weet iedereen wel dat kippedijen veel malser en smakelijker zijn dan kipfilet. Voor alle zekerheid zeg ik het toch nog maar een keer. En kip kopen we natuurlijk alleen bij een goede leverancier die kan vertellen waar die kip is geboren en getogen en een goed leven heeft gehad. Bij een leverancier als OKvlees bijvoorbeeld. Er zijn meer goede vleesleveranciers dus veel moeite om er eentje te vinden heb je vast niet. Neem die beslissing en ga niet voor gemaksvlees van onbestemde herkomst. Goed, preek weer gehad voor vandaag. We kunnen de keuken in.

Per persoon neem je één kippendij. Maak met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenkant. Smeer het vlees dik in met kruiden. Je kunt alleen peper en zout nemen maar pimenton of pittige gemengde kruiden (uit de overbekende blikjes) zijn ook lekker. Of maak er een mediterrane kippendij van met rozemarijn, tijm etc.
Op de bodem van een ovenschaal giet je een klein scheutje olijfolie en een scheut witte wijn (of bouillon). Vooral niet teveel want we omringen de kippendij met plakjes tomaat en daar komt ook nog vocht uit. Bovenop leggen we een fijngesneden sjalotje (of twee) en knoflook in plakjes.

De oven staat inmiddels op 190 graden en we zetten de schaal in het midden. Na 25 minuten (even gluren door het ruitje) zijn de kippendijen lekker gekleurd. Als je zeker wilt weten of ze goed gaar zijn prik dan met een scherp mesje in het dikste deel. Komt er helder vocht uit dan zijn ze prima.

Lekker met een salade en gebakken aardappels.

Published by

One thought on “Kippendijen uit de oven

  1. Paprika tomaat kippendijtjes blijven geweldig. Het lekkerst vindt ik toch wel van de houtskool barbecue. Oven duurt altijd zo lang, maar ze worden er heerlijk mals van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *