Kippensoep

kippensoep

Na een aantal jaren gelachen te hebben om al die snotverkouden mensen om mij heen krijg ik nu zelf ook mijn deel. Vandaar de rust op dit blog. Met mijn laatste krachten type ik nog even het enige echte middel tegen een fikse verkoudheid en dat is kippensoep.
Inmiddels is zelfs bewezen dat het nog werkt ook. Waar ik altijd behoefte aan heb bij verkoudheid is pittig eten. Dus ik gooi een pepertje door de kippensoep. Maar normaal is dat niet dus laat dat rustig weg.

Er zijn heel wat recepten voor kippensoep in omloop. Mijn moeder maakte altijd de hele simpele variant maar wel met eigengemaakte kippenbouillon. Een soepkip in stukken snijden (of vier kippenpoten nemen) en in een pan met ruim water doen. Bouillon altijd met koud water opzetten. Daarbij wat bleekselderij, prei, wortelen, laurierblad, peterselie en zwarte peperkorrels. Laat minimaal een uur of 3-4 zachtjes trekken. Afschuimen als dat nodig is. Daarna de bouillon zeven en de kip van alle vlees ontdoen en dat fijnsnijden.
Dan de kip weer bij de bouillon en vermicelli erbij en wat fijngesneden peterselie. Dat was moeders kippensoep.

Ik doe hetzelfde maar dan met wat bami of tagliatelle in plaats van vermicelli en ik doe er nog wat dingen bij. Uitje fruiten samen met wat fijngesneden bleekselderij. Naar keuze wat fijngesneden wortel. Even roerbakken en dat gaat in de kippensoep. Samen met een heel fijngesneden pepertje of twee.
Half uurtje trekken en smullen maar. Wie een stevig gevulde soep wil bakt een dunne omelet. Rol die op en snij hem in dunne reepjes. Warm laten worden in de soep. Als de soep pittig genoeg is dan lopen vanzelf de tranen over je wangen en gaat je neus ook lopen.
Zo hoort het bij een fikse verkoudheid.

KokenKoken

Published by

One thought on “Kippensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *