Kipschnitzel in witte wijn/citroensaus met zwarte olijven en peterselie

kipcitroen

Fijn recept voor een etentje dit. Als je een voorafje en een dessert hebt kun je wat minder grote porties als hoofdgerecht nemen. In dat geval heb je aan twee kipfilet voor vier personen meer dan genoeg.
We gaan die kipfilets overdwars in hele dunne plakken snijden. Kipfilet op de snijplank en je hand erop met de vingers omhoog! Met een heel scherp groot mes snij je nu de kipfilet in drie dunne plakken. Die plakken leg je tussen plasticfolie en vervolgens sla je met je vlakke hand die schnitzels zo dun mogelijk. Mag ook met de deegroller. Niet met een volle fles cola doen. Het is maar een tip.

Zet klaar: een bord met bloem en wat peper, zout en gedroogde oregano erdoor. Een half glaasje witte wijn, het sap van een kwart tot een halve citroen en een halve citroen in dunne plakjes, een klein kopje kippenbouillon (kwart blokje met wat heet water), twee heel fijngesneden tenen knoflook, handvol zwarte olijven in plakjes en fijngesneden platte peterselie.
Na het voorgerecht gaan we de kipschnitzels pas maken. Haal ze door de bloem en bak ze in de hete boter en wat olie bruin. Dat gaat snel want ze zijn maar dun. Neem twee pannen of doe er twee of drie tegelijk in één pan. Hou ze daarna warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie en zet ze desnoods even in een warme oven. Maar op een voorverwarmd bord met alufolie gaat het ook prima.

Doe daarna de knoflook in de pan en bak een minuut of twee. Wijn erbij en heel even hoog inkoken. Bouillon erin samen met de olijven, citroensap en plakjes citroen en nog een klont boter erdoor. Goed doorwarmen en over de kipschitzels scheppen en bestrooien met de peterselie.

Published by

2 thoughts on “Kipschnitzel in witte wijn/citroensaus met zwarte olijven en peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *