Kleverige kip met cashewnoten

kipcashew

Op de foto hierboven zie je kip met honing en walnoten. Ik vind hem zo fijn gelukt deze foto en daarom gebruik ik hem voor het recept van kleverige kip met cashewnoten. Een heel fijn recept omdat je de kip al een tijd van tevoren in de marinade zet en je er, tot op het moment dat je hem in de oven zet, geen omkijken meer naar hebt.

Je kunt dit gerecht maken met drumsticks of met kipkarbonades maar ook met kipfilet die je in grove stukken snijdt. Reken op 100/125 gram kip per persoon. We maken een marinade die voldoende is voor ongeveer 450 gram kip. We mengen door elkaar: 3 eetlepels hoisinsaus, 3 eetlepels sesamolie, 30 gram honing,  2 theelepels heel fijngeraspte verse gember, 2 tenen knoflook ook heel fijngeraspt of gesneden, 1,5 eetlepel balsamico en 4 eetlepels soyasaus.
Uiteraard heb je een keukenweegschaal waar je eerst de kom voor de marinade opzet en dan daarna op 0 instelt. Tarreren noemen we dat.
Het is handig om dan eerst de kleverige substanties als honing af te wegen omdat je daar het aantal grammen van weet. Dan pas de rest van de ingrediënten erbij. Wat een wereldtip hè? En allemaal gratis en voor niks.

We husselen de kip door de marinade en dan kan het in een lage ovenschaal. Zet die minimaal 3 uur maar liever nog een dag en  nacht afgedekt in de koelkast. De laatste stap is wel heel erg simpel. Haal de schaal met kip bijtijds uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Oven op 180 graden en dan scheppen we 100/125 gram cashewnoten door de kip en zetten we de schaal onafgedekt in het midden van de oven. Na 25-30 minuten is het gerecht klaar. Rooster op het laatst een handje sesamzaadjes even snel in een kleine koekenpan en strooi die over de kip.
Heerlijk met broccoli en witte rijst.

Published by

5 thoughts on “Kleverige kip met cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *