Knoflook roosteren in de slowcooker

Foto: Pixabay

Een slowcooker is heerlijk om soepen en stoofschotels in te maken. Je hebt niet de warmte van de oven. Er gaat geen vocht verloren en je kunt veilig even een boodschap gaan doen terwijl je eten staat te prutten. Maar je kunt in een slowcooker zoveel meer dan alleen soep of stoofschotels maken. Je kunt er zelfs brood in bakken. Hoogste tijd om eens wat anders te proberen dan wat je gewend bent. We gaan knoflook poffen in de slowcooker.

Het aantal bollen is afhankelijk van het formaat van je slowcooker. De bedoeling is dat je de bovenkant eraf snijdt en dan neem je zoveel bollen dat ze netjes tegen elkaar aangedrukt staan op de bodem. Dus niet stapelen. Vervolgens druppel je er wat olie overheen (beter teveel dan te weinig) en bestrooi je de bollen met wat gedroogde kruiden. Bijvoorbeeld tijm, Italiaanse kruiden, zwarte peper, chilivlokken en er mag wat zout overheen.

We garen ze op 3 tot 4 uur op hoog. Na 3 uur even prikken of ze al zacht zijn. Als dat zo is mag de stekker eruit maar we laten de knoflook afkoelen in de slowcooker. Vervolgens haal je de bollen eruit en druk je voorzichtig de nu zachte tenen uit de velletjes. Je kunt die zachte tenen heel goed invriezen in kleine bakjes of zakjes. Niet allemaal bij elkaar maar kleine beetjes.

Heerlijk om op een stuk stokbrood te smeren of door de aardappelpuree te stampen. Ook erg lekker in stoofschotels of bij gegrild vlees.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *