Knoflooksaus van Julia Child

knoflooksaus

De onvolprezen Julia Child is van mening dat deze saus uitstekend past bij lamsvlees. Dat is zeker waar maar bij een ander mooi stuk vlees zal de saus ook zeker niet misstaan. Ondanks het feit dat er een hele bol knoflook in de saus gaat is de smaak heel zacht en subtiel. Door de rijst wordt het lekker dik.

Verdeel een bol knoflook in losse teentjes en kook ze 30 seconden. Uitlekken en de velletjes eraf. Dan nog een keertje aan de kook brengen en uitlekken.
Breng vervolgens 2 deciliter melk aan de kook met een mespuntje zout, 1,5 eetlepel rijst en wat gedroogde tijm of rozemarijn. Knoflooktenen mogen erbij en dan 45 minuten tegen de kook aanhouden. Opletten dat het niet droogkookt. Mocht dat dreigen te gebeuren dan voeg je wat melk toe.
Na 45 minuten doe je er 2,5 deciliter bouillon bij. De hele zwik kan dan in de blender of je zet de staafmixer erin. Saus is klaar en kan apart gezet worden om later weer op te warmen. Fijne saus dus om vooraf te maken. Wie het iets romiger wil kan op het laatst nog wat room of een eetlepel crème fraîche toevoegen maar nodig is dat niet.

Wij maakten deze saus bij de lamskarbonaadjes. Heerlijk! Maar wij hebben ons voorgenomen om deze zachte en zeer smakelijke knoflooksaus binnenkort toch ook eens te maken als pastasaus. Kan niet fout zijn.

Wijnadvies: Buzet Cuvée Z 2009

Published by

2 thoughts on “Knoflooksaus van Julia Child

  1. Wat een aparte manier van saus maken. Ik heb het boek al heel lang in de kast staan omdat het een keer bij de boekenclub gratis was ergens bij, pas jaren later door de film begrepen wat voor een leuke en aparte vrouw het was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *