Knoflooksoep

knoflooksoep
Knoflooksoep kent veel variaties. Ze hebben één ding gemeen. Ze zijn allemaal even lekker. Je hebt heel weinig ingrediënten nodig om toch een bijzonder soepje op tafel te zetten. Begin met een ei te scheiden. Breng twee liter water aan de kook met daarin 12 tenen knoflook zonder velletje, het eiwit van het ei en wat zout en peper. Een minuutje of 4/5 koken en dan koud laten worden. In het afkoelende water garen de knoflooktenen zachtjes na. Als het koud is de staafmixer erin en vervolgens zet je de pan weer op het vuur. Meng in een schaaltje eidooier met een theelepeltje mosterd en een eetlepel olijfolie. Voeg dat samen met 150 gram vermicelli heel langzaam aan de soep toe. Als de vermicelli gaar is, is de soep klaar. Een vers kruidenbrood uit de Broodbakmachine erbij met een dikke lik roomboter en uiteraard rode wijn.

Published by

7 thoughts on “Knoflooksoep

 1. Ooit heb ik ook eens knoflooksoep gemaakt 😉
  Dagen later rook ik nog uit mijn poriën, maar wat was het ontzettend lekker!!!!

 2. Het log van 12 januari 2006 van het ministerie van eten en drinken beschrijft een knoflooksoep van dichter en performer Johnny van Doorn. Een wat lomper recept dan het jouwe, maar als verdrijver van winterse ongemakjes werk het wel.
  Groet, Paul.

 3. Ik durf het bijna niet te zeggen….
  Doe het toch:

  EINDELIJK!!!!!!!

  Meid, knoflooksoep. * kreun *
  De eerste de beste avond dat we niet weg hoeven/geen bezoek krijgen eten we deze soep..mmmm…

  Je ruikt me nog. 🙂

 4. Lekker, knoflooksoep! Zelf maak ik liever een dikkere versie, met aardappels en uien, maar ik lust ze allemaal.

 5. Ik ben op zoek naar een soeprecept waarbij als start de gesneden knoflook in olijfolie bruin gebakken (net niet verbrand) werd. Deze soep smaakte heerlijk. Graag jullie hulp bij het zoeken.
  Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *