Koffieijs met koffie

Koffieijs

Dol ben ik op koffie. Sterk, zwart en vers. Maar ook een toetje met koffie is altijd favoriet. Dit is een heerlijke en zeker geschikt voor de feestdagen. Neem gelijke delen mascarpone en ricotta. Dus van allebei 250 gram want het hoeft niet zo’n groot toetje te zijn. Tenslotte willen we ook nog adem kunnen halen na het eten. Klop de ricotta en de mascarpone met een houten of kunststoflepel door elkaar. Niet de mixer gebruiken want dan sla je het stuk. Klop er doorheen: een eetlepel donkere rum, 2/3 eetlepels koffielikeur, een theelepel vanillesuiker en 3 eetlepels poedersuiker. Als laatste roer je er 1 eetlepel fijngemalen expressokoffie doorheen zodat je van die strepen krijgt. Tot en met de poedersuiker kun je ’s ochtends al maken en in de koelkast zetten. Net voor het de vriezer ingaat roer je er de gemalen koffie door.
De kunst is om het niet al te hard te laten bevriezen. Dus hooguit 3 uur in de vriezer zetten.
Dan bolletjes op een diep bordje of schaaltje doen en serveren met kopjes sterke koffie die de gasten er zelf overheen kunnen gieten.
En uiteraard slagroom erbij.

Published by

2 thoughts on “Koffieijs met koffie

  1. @Diana. Echte gemalen koffie en liefst zo fijn mogelijk. Geen instantkoffie want dat lost op. Je kunt de gemalen koffie trouwens ook weglaten want om nou een heel pak te kopen als je het verder niet gebruikt hoeft ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *