Koffielikeur

Foto Pixabay

Jullie hadden, naar aanleiding van de sinaasappel/koffielikeur nog het recept van “gewone” koffielikeur tegoed. Het moeilijkste aan dit recept is het vinden van een mooie fles van 1,5 of 2 liter. Je kunt natuurlijk ook een fles van 1 liter nemen maar halveer dan wel de hoeveelheden alhier anders past het er niet in.

Stop in de fles 200 koffiebonen (even tellen svp), een liter jonge jenever, 10 zakjes vanillesuiker, 500 gram bruine kandij, 500 gram witte basterdsuiker. Goed sluiten en minstens vier weken donker zetten. Wel regelmatig schudden om de suiker goed op te laten lossen. En het is lekker zoet. Dat hoort ook bij koffielikeur. Na vier weken is de suiker opgelost en kun je je eerste glaasje proeven. Is het naar je zin dan zeef je de bonen eruit en mag het nog wel wat sterker dan laat je die bonen gewoon waar ze zijn. En wat hoort er bij zo’n mooi likeurtje (behalve een doos bonbons). Een lekker boek.

Published by

2 thoughts on “Koffielikeur

  1. De afgebeelde fles staat hier op de plank; lekkúúúúr!
    En het boek “Dwaalsporen” van Henning Mankell ligt hier op tafel; spannúúúúnd!

    Maar ik ga die eigengemaakte likeur zeker proberen en dan doe ik het terug in de Marakesh-fles; even opletten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *