Koffiesorbet, koffiemilkshake en/of koffie-ijs

Ken je dat? Die koude koffie? Ik vind het wel lekker op z’n tijd. In de supermarkt staat het in de koeling. Kleine bekers voor veel geld. Verbazingwekkend want als er iets makkelijk te maken is dan is het ijskoffie. Hier een aantal varianten.

IJskoffie met alleen suiker en melk is simpel en lekker. Nou ja, we nemen suiker en room. Zet de koffie (duh) en doe er de suiker bij als de koffie nog warm is. Nu af laten koelen en dan de room erin of stijfgeslagen room erop. Eventueel ijsblokjes en klaar ben je.

Koffiemilkhake voor grote mensen:
Twee bollen roomijs in de blender. Een koude koffie naar keuze erbij. Glaasje koffielikeur erin. Laten draaien. Inschenken. Rietje erin.

Koffiesorbet:
In heel hoog glas. Bolletje roomijs. Scheutje likeur (koffie/amaretto/chocolade). Scheut chocoladesaus. Weer bolletje roomijs. Bekertje koude koffie erover. Garneren met slagroom en chocoladevlokken.

Deze recepten kunnen ook met het lekkerste koffie-ijs wat je ooit maakte.

Koffie-ijs:
Liter roomijs beetje zacht laten worden en in grote schaal doen. Doe er één of twee (naar smaak) van die zakjes oploskoffie voor capuccino doorheen. Zodanig doorheen scheppen dat je nog mooie strepen ziet. Terug in de bak en weer in de vriezer hard laten worden.

Published by

4 thoughts on “Koffiesorbet, koffiemilkshake en/of koffie-ijs

 1. lieve culinette,
  Mijn emailadres is hier wel zichtbaar, kun je mij vertellen hoe dat kan?
  Of is dat alleen op mijn pc?
  Margriet

 2. @margriet.
  Ik zie achter de schermen je emailadres wel, maar hier op de weblog niet.
  Misschien wel op je eigen PC. Geen idee. Maar in geen geval voor de buitenwereld te zien (of door spammers te pakken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *