Koken met Karin – Handboek oven

Handboek Oven van Karin Luiten

In het voorwoord noemt Karin Luiten het zelf: “Een standaardwerk dat in geen enkele keuken met oven mag ontbreken.”
Daar ben ik het volledig mee eens. Vroeger kregen onze oma’s een klein boekje met de titel Gasovengeheimen cadeau van het energiebedrijf als hun nieuwe fornuis werd aangesloten. Jarenlang zag je af en toe nog een wanhoopskreet op internet in de “gezocht” rubrieken omdat er weer iemand naar dat boekje zocht.
Neem van mij aan dat dit Handboek oven het standaardwerk van onze generatie is. Het zal heus nog wel een paar keer herdrukt worden maar ik voorzie in een later stadium weer wanhoopskreten in de “gezocht” rubrieken.

Uiteraard is een deel van het boek ZOET met koekjes, taarten ( o.a. een choco-inzaktaart met kaneelroom!!!) en nog veel meer heerlijkheden maar een stevig deel van het boek is HARTIG. Ik geloof dat de Kipquiche met rozemarijn nu al een klassieker is. De Witlof ham-kaas hebben wij nooit meer op ouderwetse wijze gemaakt nadat wij het recept van Karin geprobeerd hadden en gelukkig ontbreekt ook die ovenschotel niet.
Helemaal verliefd ben ik op alle Borreldingen. De Rookworstenstokbroodjes en de kaasbolletjes met tijm en nog veel meer. Een soort van superlekker in het kwadraat.
Maar dit Ovenboek wordt een echt Handboek oven door alle tips, trucs en handige weetjes die door het hele boek te vinden zijn. Het is geen geheim dat ik een fan ben van de no-nonsense en rechttoe rechtaan manier van Koken met Karin maar het is zelfs haar gelukt om mij nu nog te verrassen.

Ik had hoge verwachtingen van dit boek en die zijn nog waarder dan waarder gemaakt. Dit boek is op alle mogelijke manieren nog te koop dus zorg dat je niet over een paar jaar wanhopig 2e hands websites door moet spitten. Kopen via Karin Luiten (leuk een gesigneerd exemplaar) of via de link hieronder (voor mij leuk.)
Nu even geen tijd meer om verder te typen. Ik ga Tompoezen maken.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *