Koken op Bommelstein van Johannes van Dam

Je hebt van die kookboeken die bijzonder zijn omdat het simpelweg heel bijzondere kookboeken zijn. Daar is Koken op Bommelstein wel een perfect voorbeeld van. Een boek dat niet mag ontbreken in de kast van Ollie B. Bommel fans maar ook een must voor Johannes van Dam fans en absoluut niet te missen in welke kookboekenverzameling dan ook. Dit boek geeft per personage een Bommeliaans menu en staat bommel uh bol van de uitstekende recepten zoals je die van Johannes van Dam mag verwachten.

De menu’s varieren van een heel veel gangendiner met mooie wijnen voor Markies de Cantecleer tot een Kwetal menu voor gasten die over alles diep nadenken. Een Pee Pastinakel diner voor rechtsdraaiende kinderen van Moeder Aarde en een Terpen Tijn diner voor chaotische, vibrerende kunstliefhebbers en ga zo maar door.
Ieder diner begint met een beschrijving van het menu in Bommelse sfeer. De tekeningen van Dick Matena, die jarenlang heeft samengewerkt met Marten Toonder en behalve dat ook een goede vriend was, verheugen het lees- en kijkplezier aanzienlijk.
In totaal 18 complete menu’s met een keur aan recepten. En precies zoals we van Johannes van Dam gewend zijn. Origineel en zorgvuldig beschreven.

Als je nog geen fan was van Bommel dan ben je dat na dit boek wel. En als je nog geen fan was van Johannes van Dam dan ben je ook nog wel te redden. Maar dan wel snel dit boek aanschaffen! Het past trouwens ook prima in een schoen of onder de kerstboom.

Voor mij het kookboek van het jaar. Geen twijfel over mogelijk.
ISBN 978 90 234 5809 8 – Uitgeverij De Bezige Bij

KokenKoken

Published by

One thought on “Koken op Bommelstein van Johannes van Dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *