Koken van de Bazaar

bazaarkookboek

Het is nogal wat om een kookboek uit te geven in eigen beheer. Sabina Kookt! doet dat gewoon.
Ik had het geluk aanwezig te mogen zijn bij de presentatie van het boek tijdens een zintuigensafari op de Oosterse Markt van de Bazaar in Beverwijk.  Dat is een feest waarover ik later nog zal vertellen.
Eerst over het boek Koken van De Bazaar. Sabina heeft het geluk dat ze heel dicht bij De Bazaar woont en dus ieder weekend daar even boodschappen kan gaan doen als ze dat wil. Is dat nodig om van dit kookboek te genieten? Nee, natuurlijk niet.
Je kunt vast en zeker alle benodigde ingrediënten elders kopen. Minder leuk maar het kan uiteraard wel. En vervolgens kook je de sterren van de hemel met dit prachtige boek. Schitterende foto’s, heerlijke recepten en achterin iets wat ik graag in ieder kookboek zou zien namelijk een index met ingrediënten zodat je kunt zoeken wat je nu eens zult gaan maken met wat je in huis hebt. Handig!

Maar de recepten mensen. Echt zo overheerlijk. En bijzonder. Een paar voorbeelden van de recepten staan op de website van Sabina. Maar ik noem b.v. ook nog even de Knolselderijsoep met saffraan. Mangobavarois met munt. Syllabub met abrikozen en pistache. Courgettejam. Chai-ijs. Makreelbitterballen. Hartige taartjes met gerookte makreel en geitenkaas. Walnotencake met witte chocola.
Genoeg zo? Er staat nog veel en veel meer in. En al die smulfoto’s erbij zijn zeer inspirerend.

Het boek is verkrijgbaar bij Sabina zelf. Kan ze er ook nog een leuke opdracht voor je inschrijven.
Ga maar kopen. Je zult er geen spijt van hebben. Klik op het plaatje van het boek en bestel!

kokenvandebazaar

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *