Koken voor 4 personen voor 5 euro van Merlien Welzijn

kokenvoorvier

Er zijn mensen die totaal niet opletten wat ze uitgeven aan eten. Als dat niet nodig is dan moet je dat ook vooral niet doen. Heel goed voor de economie om het onbesuisd over de balk te smijten. Maar er zijn ook mensen die eigenlijk teveel uitgeven en best een stapje terug zouden willen maar niet weten hoe. Dan is dit boek een handige hulp om eens te kijken hoe je goedkoper kunt koken. Ik zie het boek meer als bron van inspiratie dan als een boek waar je echt de recepten van volgt. Dat komt omdat er hier en daar gebruik gemaakt wordt van kant en klaar potjes of zakjes en dingen als knakworsten. Tja, dat eten wij dus niet.

Niettemin staan er prima tips in en lekkere recepten die je met een klein beetje fantasie best kunt omzetten naar je eigen smaak en manier van koken.
Wel een wat slordige eindredactie. Op meerdere pagina’s wordt als Extra genoemd dat je de kip moet wassen in azijn (Surinaams gebruik) maar in het recept is dan geen kip te bekennen. Kwestie van niet opgelet bij het knippen en plakken denk ik.

Meer recepten en tips op de website van Merlien Welzijn: Bijstandsgerechten.

Een leuk boek voor studenten, starters en uiteraard voor iedereen die toch eens wat goedkoper uit wil zijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten want voor een boek met zoveel recepten en zulke mooie foto’s is de prijs zeer schappelijk te noemen.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *