Komkommer/Kiwi (ofzo) smoothie

Image by Tesa Robbins from Pixabay

Alhoewel dit een heerlijk drankje is, plaats ik dit logje eigenlijk alleen om een beetje te plagen. Wat is namelijk het geval? Op wat oudere logjes krijg ik vaak nog veel comments omdat mensen zoeken naar recepten. Soms is zo’n comment echt onaardig en venijnig. Blijkbaar valt het recept of eetidee dan niet in de smaak en vinden mensen het nodig dat op een zeer ongenuanceerde wijze te laten weten. Vooral met eenvoudige recepten is dat het geval. Van “dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken” tot “teveel suiker, ongezond of ronduit vies” en alles wat je maar bedenken kunt.

Jammer, maar het hoort wellicht een beetje bij de wereld van vandaag. Deze weblog heb ik eigenlijk alleen voor mijn eigen plezier. Dat anderen daarvan meegenieten is heel erg leuk. Is een logje niet naar je zin of niet wat je zocht dan zijn er genoeg anderen te vinden op deze wereld. Onaardig commentaar is repectloos en onbeschoft.

Derhalve vandaag weer zo’n ontzettend dom drinkidee. Maar zalig is het wel. Je hebt er een sapcentrifuge voor nodig. Als ik het ding gebruik denk ik altijd: “Waarom gebruik ik hem toch niet vaker?” Vooral op warme dagen is dit een supersmoothie.
Een komkommer en twee kiwi’s schillen. Door de sapcentrifuge. Aanlengen met ijskoud (bubbeltjes)water. Kun je natuurlijk ook in de blender maken maar dan is het wat dikker.

Ook lekker:
Komkommer met (water)meloen
Komkommer met limoentjes (echt proberen!)
Komkommer met perzik

Published by

7 thoughts on “Komkommer/Kiwi (ofzo) smoothie

 1. Holle vaten klinken altijd het hardste.
  Niets van aantrekken Culinette
  Ik amuseer me kostelijk op jou site.

  Vr groet. Lex

 2. Ach ja, voor sommigen is internet er om anderen lekker anoniem af te kraken. Gelukkig hebben computers een delete-knop. Ik neem nog een komkommer met limoen.

 3. Hoi Culinette,

  heb dit recept al eens uitgeprobeerd. Het schijnt ook een onzettend goede reiniger (ik geloof voor de nieren) te zijn door de komkommer. Ik doe er zelf nog wat blaadjes verse munt door, dat maakt het nog wat frisser. Heerlijk voor de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *