Komkommerrolletjes met makreel

Vrijwel iedereen kan de TV zender 24 kitchen ontvangen en dus ook programma Impress Your Friends van Angélique Schmeinck.
Wij zijn enorme fans van Angélique dus ik zat bij de eerste uitzending op het puntje van de bank. En twee dagen later maakten wij de Frisse makreelrolletjes in komkommerlinten als voorgerecht. Het recept staat op de website.
Maar het kan natuurlijk geen kwaad jullie te vertellen of het allemaal ging zoals het volgens Impress Your Friends voorgedaan werd. Bijna wel. Natuurlijk deed ik het op mijn eigen wijze want dat zit nu eenmaal in mijn aard.

Dus geen peultjes en worteltjes in groene mosterddressing erbij. Want dat vond ik allemaal een beetje veel smaken op één bord. Mijn enige puntje van kritiek op de kookkunsten van Angélique is dat ze een echte topkok is en dat haar recepten niet altijd geschikt zijn voor de thuiskok om na te maken.
Beetje beroepsdeformatie zal maar zeggen. Maar dat is haar van harte vergeven. We geven er gewoon onze eigen draai aan.
Wat het recept van de komkommerrolletjes betreft kan ik melden dat de smaak echt fantastisch was. Wij zullen dit gerecht zeker nog heel wat keren op tafel zetten. Zoals je ziet op de foto maakten wij alleen de rolletjes met een paar tomaatjes, een bolletje tomatentapenade en een “gewone” dressing met een beetje citroen.
Een perfecte combinatie. De hoeveelheden genoemd in het recept zijn voldoende behalve de komkommer. Ik was blij dat er nog een tweede in huis was want die was echt nodig. Kan aan de manier van schillen liggen.

Geweldig recept en zelfs voor de niet zo ervaren kok uitstekend te maken. Ik zit al te bedenken wat voor overheerlijke vullingen er nog meer te maken zijn voor die komkommerlinten. Met gerookte zalm? Met fijngesneden gesmoorde paddenstoelen? Met ricotta in plaats van zure room?
De mogelijkheden zijn eindeloos.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Komkommerrolletjes met makreel

  1. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *