Koreaanse kip

koreaanse kip
 

Iedere keer weer offer ik mij voor jullie op. Steeds weer recepten uitproberen zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan. Het is me toch wat. Nu weer de meer dan supersimpele Koreaanse kip van Marjoleine de Vos (NRC).
Toen ik dit recept las vond ik het eigenlijk niet zo bijzonder. Maar zelfs ik kan mij vergissen. Het was meer dan verrukkelijk. Gemaakt met 4 dikke drumsticks en 4 kipkarbonaatjes. Dat is tenslotte ook een in stukken gehakte kip nietwaar?
Ik had geen cayennepeper dus ik nam chilipoeder. Je smijt de kip in de pan en daar gaan 6 tenen knoflook bij en 4 lente-uitjes, alsmede 2 courgettes (ja, ja alles gesneden), 1 theelepel milde paprikapoeder en 1 theelepel cayennepeper (of chilipoeder), 2 eetlepels (Japanse) soyasaus, 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels rijstazijn.
Je hoeft de kip niet aan te braden en er hoeft geen extra vocht bij want het is heus genoeg zo. Deksel op de pan en langzaam 45 minuutjes stoven, rijst erbij en smullen maar.
En aangezien wij met z’n twee waren heb ik heel braaf de helft ingevroren voor een volgende keer. En dat was een hele prestatie want het is veel en veel lekkerder dan je op het eerste gezicht zou denken.
Volgende keer maak ik het met kippendijen in grote stukken. Gaat vast net zo goed.

Published by

5 thoughts on “Koreaanse kip

 1. Haha,

  gewoon blijven doen hoor! Ik zou het recept eigenlijk ook zo opzij schuiven,
  maar nu ben ik toch nieuwschierig geworden! Dus dit wordt het as. weekend
  uitgeprobeerd!

 2. Hm, ik zit te denken…
  Wat zou ik in de plaats van de paprikapoeder (moet helemaal weg) en de cayennepeper (Dit is wat teveel, durf ik niet aan) kunnen doen? Moet toch kunnen. Ik denk nog even.

 3. @Nanos. Helemaal weglaten zou ik zeggen. Het geeft een klein beetje smaak maar vooral een pittige bite. Probeer het gewoon eens zonder. Lijkt me prima gaan.

 4. Heb het gemaakt en vond het erg smaakvol: bij mij was het in een half uurtje gaar want ik had 4 stukken kipfilet genomen.Aangezien ik geen rijstazijn had,heb ik gewone azijn genomen en dat was ook goed,hoor.
  leuk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *