Koreaanse komkommersalade

koreaanse komkommers

Ja mooi schaaltje hè? Ik heb een grote en twee kleintjes. Eigenlijk moet ik er nog een paar bijkopen want een mens kan nooit genoeg mooie schaaltjes hebben. En je zult er maar eentje breken. Dan is het toch fijn als je nog een reserveschaaltje hebt staan. Zo zie je, er is altijd een reden om een mooie schaaltje te kopen. Daarom ga ik ook liever niet naar kringloopwinkels. Daar hebben ze oude mooie schaaltjes en dan zijn de rapen helemaal gaar. Ik zou mijzelf eigenlijk een schaaltjesverbod op moeten leggen.

De Koreaanse komkommersalade kwam mooi tot zijn recht op de blauw/witte ruitjes van deze schaal. We hadden een etentje dat geheel in het teken stond van de Koreaanse keuken dus je kunt nog meer recepten verwachten de komende tijd. Deze salade is heel eenvoudig en je komt hem heel veel tegen op internet. Iedereen heeft weer net zijn eigen versie ervan.

Begin met het roosteren van een halve theelepel sesamzaadjes. Dus in de koekenpan en regelmatig omscheppen. Het gaat snel en zodra ze gekleurd zijn gaan ze uit de pan en de vijzel in. Geroosterde sesamzaadjes krijgen veel meer smaak als je ze even een beetje kneust.
Snij een komkommer in dunne plakjes (schillen mag wel maar hoeft niet) en 2 lenteuitjes die soms ook bosuitjes heten en waarvan niemand weet wat het verschil is. Vervolgens maak je een dressing van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels rijstazijn (witte wijnazijn mag ook hoor). Even roeren in de dressing en dan gewoon alles door elkaar scheppen. Bovenop de salade strooi je wat chilipoeder (dat deden wij na het nemen van de foto) want een beetje pittig hoort bij de Koreaanse keuken. Deze komkommersalade kan ook prima bij een Hollandse stamppot of bij nasi of bami. Echt heel lekker.

Oh ja, en dan nog iets. Abonnees van Culinette krijgen in het vervolg nog maar 1x per week een overzicht van wat er de afgelopen week is geplaatst. Dus niet meer van iedere blog een mail. Dan kun je eens per week rustig zien wat je interesse heeft en wat niet en blijft je mailbox wat schoner. Fijn hè?

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *