Korstloze uientaart

korstloze uientaart
Een taart zonder bodem. Weer eens wat anders en zeer de moeite waard. Past ook mooi in die warme zomerdagen waarbij zoveel mogelijk buiten gegeten en genoten wordt. Maar natuurlijk ook lekker op wat koudere dagen.

De vlaaivorm (23 cm) ruim invetten met boter. Snij 500 gram uien in dunne ringen en die dan nog een keer door de helft. Smoor de uien in boter met peper en zout en veel verse tijm en wat nootmuskaat. Niet bruin laten worden. Gewoon 10 minuutjes zacht smoren.
Meng 4 eieren met 4 eetlepels melk en een potje creme fraiche en een eetlepel verse tijmblaadjes. Doe de uien in de ingevette vorm en druk ze plat met de achterkant van een lepel. Giet daar het eimengsel overheen. Nog wat verse peper erover en dan in de oven. 30 minuten op 220 graden. Na 30 minuten met een mes in de taart prikken. Het mes moet schoon blijven. Dan pas is de taart gaar en is hij lekker.

Variatie: Beleg de bovenkant van de taart met ansjovis en zwarte olijven. En varieer ook eens met kruiden en specerijen. Rozemarijn of platte peterselie. En wat dacht je van een theelepel garam masala door het ei. Kleine uitgebakken spekjes erdoor. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Met een fijn glas, wat sla en boerenbrood is dit een perfecte maaltijd. Ook op kamertemperatuur en in smalle punten gesneden is deze taart uitstekend geschikt voor bij de borrel.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *