Kumato tomaten

Een simpele salade maak je aantrekkelijk door de manier waarop je het op een bord of in een schaal smijt. Kijk maar op de foto. Niks bijzonders. Gewoon (nou ja, kom ik zo op terug) tomaten, mozzarella, basilicum, een dikke dressing en in het midden komkommer.
Dat hoort niet die komkommer. Ik hoor het jullie denken!!! Geef het maar toe! Niks mee te maken. Ik vind dat lekker en dus doe ik er komkommer bij.
Maar daar gaat het hier niet om. Waar ik over wil vertellen zijn die tomaten. Dat zijn namelijk Kumato tomaten. Wat zegt u? Kumato tomaten. Ik zag ze bij de Lidl en vond ze er niet lekker uitzien. Donkerbruine tomaten. Wat gaan we nou krijgen? Dat is toch geen kleur voor een tomaat. En de prijs was niet mis. Voor 6 tomaten in een mooi kartonnen doosje de somma van 2 euro 49. Dat zijn geen grappen in tijden van bezuiniging en inleveren.
Die Kumato tomaten bleven door mijn hoofd spoken en aangezien ik jullie over alles moet kunnen informeren heb ik ze toch gekocht.
Deze tomaten NIMMER door een saus of schotel doen maar ALTIJD zo opeten want ze zijn VERRUKKELIJK! In andere supermarkten en bij de groentejuwelier heb ik ze nog niet gezien. Maar bij de Lidl waren ze vanmorgen in de aanbieding voor 1,99 euro per doosje!
Kijk, dat gaat de goeie kant op.

Dressing: Drie eetlepels olijfolie, een eetlepel balsamico-azijn, theelepel mosterd, peper en zout. Goed kloppen tot het dik wordt.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Kumato tomaten

  1. Zag dat kartonnen bakje vorige week ook staan, maar heb ze -vanwege de prijs- niet gekocht.

    Bij m’n volgende bezoekje toch maar eens meenemen dus!?!

  2. Ja, die zijn heerlijk. De ekowinkel heeft een doosje met allerlei soorten tomaten waar deze bijzitten en ik koop ze wel eens als ‘bonbons’. Want duur. Op zoek dus naar een Lidl.

  3. Ik gebruik de kumato tomaten altijd om tomatensoep te maken, zo heerlijk, 2 volledige kartonnetjes gebruiken en je eet een hemelse tomatensoep. Spijtig genoeg zijn ze niet altijd te vinden de kumato’s. Nu lagen ze bij de Match. Onmiddellijk meegenomen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *