Lamskarbonade

Lamsvlees halen wij altijd bij de Islamitische slager.** Ten eerste vanwege de goeie kwaliteit en ook vanwege het prijsverschil met de supermarkt en keurslager. Deze lamskarbonades marineerde ik in een mengsel van olijfolie, citroensap, honing, knoflook en tijm. Eerst de marinade maken en proeven. Pas als de smaak naar je zin is de karbonades een aantal uren erin laten liggen. Daarna even bakken in wat olie of grillen natuurlijk. Wie moedig is en durft die kan de karbonade ook eens marineren in een mengsel van olie, knoflook, rozemarijn en ……… een theelepel lavendel. In de middeleeuwen werd lavendel veel als kruid gegeten maar wij zijn de smaak wat ontwend. Bij lamsvlees past het echter wonderwel. Niet teveel gebruiken want de smaak is heel sterk. Maar zeker het proberen waard.

**Update 2018. Tegenwoordig kopen we al ons vlees bij OKvlees.nl

Published by

12 thoughts on “Lamskarbonade

 1. beste Yvonne,
  je aanbeveling van de Islamitische slager valt bij mij verkeerd. Je weet toch dat die arme beesten onverdoofd op rituele wijze worden geslacht? Kortom, gewoon de keel doorsnijden, gaat het beestje ook dood…
  Het vlees mag dan wel goed en goedkoper zijn, maar dierenleed is dat mi niet waard.
  verder alle lof voor je recept

  Boudewijn ’t Hart

  Boudewijn ’t Hart

  1. Jij praat onzin Halal slachten is de minst pijnlijke manier
   Ga maar eerst erover lezen voor je gaat praten

 2. @Boudewijn. Het recept is van Culinette en niet van Yvonne. Weleens bij een niet-islamitische slacht geweest? Denk je dat ze daar vrolijk naar binnen huppelen als ze uit zo’n overladen vrachtwagen komen? Je eet vlees of je eet het niet. Leuk doodgaan doe je alleen in je slaap.

 3. @ Boudewijn: nee, met een electroshock of ijzeren pin door de hersenenen is leuk… je bent vegetarier of niet…

 4. in nederland wordt al het rundvlees halal geslacht.. dat je het even weet. toch maar tofu dan boudewijn? of ben jij er zo een die wel vis eet omdat die geen geluid maken als ze door verstikking sterven. het eten van vlees is heel gewoon voor mensen, helaas staan wij als westerlingen zover van alle natuurlijke zaken dat wij het vreemd schijnen te vinden dat er voor het eten van vlees geslacht moet worden.

 5. Beste Culinette…..

  de marinade is verrassend lekker. al moet ik wel zeggen dat wat zout erbij wel lekkerder is hoor!!!

  en owja….. zoals voor bijna alles in nederland, zijn er ook voor het slachten regeltjes en wetten waar iedereen, let wel iedereen zich aan moet houden!!!
  Ik denk zelf dat alleen het etiketje keurslager het bonnetje al hoger uit doet komen.
  Geef mij de islamitische slager maar hoor!!!!!

 6. beste Boudewijn,
  Wat je daar zegt slaat dus totaal nergens op.
  Vlees van de Islamitische slager is zo wel biologies als op de meest pijnloze manier gedood. Misschien dat je beter kan verdiepen in dingen voor je wat aan neemt šŸ˜‰
  Ik bedoel de nederlanders lopen ook niet met zijn alle op klompen tog. een dier dat geslacht word op halal wijze heeft een goed leven gehad is niet op gehokt en word geen eten geweigerd. Het die moet is rustige staat zijn voor het geslacht word. Dus wat je daar zegt is egt niet nodig;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *