Foto: Pexels – Ella Olsson
Rijst met boter en suiker. Het was een traktatie vroeger. Gewoon in water gekookt, afgieten en dan met een dikke klont boter en lekker veel suiker. Heerlijk!
Misschien toch nog eens maken. Of deze luxere variant met limoensap, vanillevla en in de zomer ook nog met aardbeien of frambozen.
Kook 150 gram rijst in 6 deciliter water. Laat het zachtjes minstens 45 minuten prutten. Afgieten (als dat nog nodig is) en dan mengen we er het sap van 3 limoenen en 150 gram suiker door. Goed omscheppen.
Dessertschaaltje voor de helft vullen met de limoenrijst, gladstrijken en dan vanillevla erop. Beetje chocoladevlokken en klaar ben je.
Maar in de zomer nemen we hoge glazen en vullen die om en om met de limoenrijst, vanillevla en in plakjes gesneden aardbeien. Dat herhalen we minstens 2 x en bovenop mag dan een dot slagroom.
Zie je het voor je? Laagje wit, laagje geel, laagje rood en dat nog een keer. Maar alleen zomers hè?
In deze tijd van het jaar kun je dit ook heel goed maken met uitgelekte Amarenekersen bijvoorbeeld. Ook verrukkelijk!
Ik ken het van vroeger met boter, suiker en kaneel.