Limoncello


Het moeilijkste aan deze zelfgemaakte Limoncello is nog het vinden van een geschikte grote glazen pot met deksel of een fles met een hele brede hals. Als je die eenmaal hebt is de rest kinderspel. Nu gaan er straks mensen in de comments zetten dat je Limoncello alleen kunt maken met alcohol van rond de 95%.
Ja, de originele maak je daar inderdaad mee. Geen idee hoe het bij jullie is maar 95% alcohol ligt hier echt niet in de schappen van de supermarkt. Dus dan kun je wel met een hoop poeha interessant blijven doen met je 95% maar daar komt geen Limoncello van.
Dus zoeken we een alternatief en dat vinden we in Vodka. Daar kun je uitstekend je eigen Limoncello mee maken. Misschien iets minder sterk maar dan sta je ook niet zo snel op je kop en verder lebbert het heel lekker weg.

Een grote glazen pot met deksel of een fles met een brede hals. Vervolgens nemen we 5 grote citroenen. Als het kan biologische en zo niet dan wassen we ze onder de warme kraan met water en afwasmiddel heel goed af. Daarna zo dun mogelijk schillen met een dunschiller. Hoe meer wit je aan de schil hebt zitten hoe bitterder de Limoncello zal worden. Goed op letten dus en eventueel nog wat wit eraf schrappen.
In de grote glazen pot gieten we een halve liter Vodka en doen er de schillen bij. Lekker even schudden en wegzetten. Vervolgens iedere dag even schudden aan die pot en na zeven dagen …….. ta ta ta ta …….
doen we een halve liter water en 400 gram suiker in een pan en brengen het aan de kook. Zo’n 5 minuutjes laten koken (af en toe roeren) tot het een dikke siroop is. Laat het helemaal afkoelen en doe het dan bij de Vodka en de schillen.
We gieten het hele spul door een zeef en dan in een fles of flessen die we vervolgens 24 uur in de vriezer leggen. Wat je er daarna mee moet doen hoef ik vast niet uit te leggen.

Published by

3 thoughts on “Limoncello

 1. … Waar doet mij dit proces aan denken???

  Ooit eens een geweldig recept (met wat drupjes alcohol) gezien op je blog.

  Cornette’s Culinaire Weblog:

  “Eend uit de oven”

  Benodigdheden:

  Eend van ongeveer 1,5 à 2 kg.
  Twee grote flessen Schotse whisky (bij twijfel: neem drie)
  Spekreepjes
  Fles olijfolie
  Zout
  Peper

  De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
  De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
  Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

  De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
  Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdlinken en
  de schelven van het eerste glav oplapen.

  Nog een halv glav insjenken en opdlinke.

  Na een halv uui de oven opedoen om de eend te sjekken. Blandwondesjalf in de
  badkamel ganaale en op de bovekant van de linkerand doen.

  Nog twee glaven whiskey insjenke. De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.

  De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
  Deend oprape.
  Deend nog es oprape en met handdoek de bwandwondesalf van deend vege. De hand ontvette met visky en de dube zalv veer oprape. Ut kapotte glazz opvege en

  deend terug in de hove doen.
  De heend oprape en dove eers opedoen.

  De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette. Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege. Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zitte.

  De vjes op de gjond zette Uide vjes djinke wande de glave sjijn ob of kabot.
  Denove afsjette de oge sljuite en omvalle.

  Tja, te leuk!

  … Maar natuurlijk: Alles met Mate!

  RUIG.

 2. Ik heb dit weekend ook weer een portie limoncello gemaakt. Wel met pure alcohol, die ze hier gewoon in de Colruyt verkopen. Ik heb ook de schillen van 5 citroenen op een halve liter alcohol gebruikt. Ik laat het wel 10 à 20 dagen staan, tot de schilletjes al hun kleur aan de alcohol afgegeven hebben. Dan laat ik hem nog een drietal weken op de fles rusten, waarbij ik hem elke dag eens goed schud. Ik gebruik het recept van Cecilde, dat vind je hier: http://cecilekooktvoorjou.blogspot.com/2010/03/alvast-voorbereiden-voor-de-warme.html. Van het citroensap dat ik overhoud heb ik dit jaar citroenlimonade gemaakt. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *