Maaltijdsalade (met aardappel en hamburger)

maaltijdsalade1

Heerlijk zo’n lekkere grote van alles en nog wat salade. Soms een maaltijdsalade en soms als bijgerecht. Maar altijd heerlijk. Je kunt er één grote schaal vol mee maken maar ook heel fijn is ieder zijn eigen schaal zodat je de salade aan ieders eigen smaak kunt aanpassen.
De één wil liever geen ui en de ander wellicht geen zongedroogde tomaatjes. Kan allemaal. Bij ons hoeft dat niet want bij ons mag alles erop en eraan.

Een lage en beetje ondiepe schaal is het leukst. Dan kun je de salade mooi opmaken en het eet ook handig. We doen twee salades vandaag. Hierboven een foto van een salade als bijgerecht bij gegrilde kip of ander vlees. Wil je het vegetarisch houden dan pikante rijst of tabouleh erbij. En onder de blog een foto van een echte maaltijdsalade. Tja, heb je eigenlijk wel een recept nodig voor een uitgebreide salade? Een recept misschien niet echt maar het is fijn om te zien hoe zo’n salade in elkaar zou kunnen zitten. Gewoon als inspiratie.

We beginnen met groen. In dit geval spinazie maar sla kan natuurlijk net zo goed. Daarop kappertjes, rode ui, zongedroogde tomaatjes, verse tomaat en geitenkaas. Altijd met een fijne dressing natuurlijk. Niet omscheppen! Gewoon alles eroverheen. De maaltijdsalade hieronder is eigenlijk hetzelfde maar dan met gegrilde hamburgers van het huis in stukjes en gekookte aardappels erop. Daarna pas de dressing erover. De aardappels en stukjes hamburger gaan er warm op maar mogen als je de salade eet gewoon op kamertemperatuur zijn. Uiteraard zijn de hamburgerstukjes te vervangen door gegrilde kip, kleine gehaktballetjes of stukjes merguezworstjes. Afgelopen dagen waren wij in Brugge en daar kreeg ik zo’n salade als voorafje. Ja, beetje kleiner natuurlijk. Met sla, sperzieboontjes, gebakken aardappeltjes en spekjes erop. Overheerlijk!

Dit zijn twee heel simpele salades. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Binnenkort gaan we het eens hebben over de salades in het boek Supersalades en dat is wel even wat anders. We gaan een zomer vol overheerlijke salades tegemoet!

maaltijdsalade2

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *