Macaroni gorgonzola dolce en prosciutto

macaroni gorgonzola dolce en prosciutto

We hadden natuurlijk met het grootste gemak van de wereld ook een recept kunnen kiezen met veel groente en zonder room en/of kaas. Had gekund. Want in het prachtige boek  Pasta Artigiana  staan ook genoeg minder zware pasta’s.
Maar goed, dat deden wij weer eens niet. Wij moesten zo nodig deze maken. Ik geef je het recept precies zoals het in het boek staat. Dat wij de prosciutto vervingen door rauwe ham en de emmenthaler door jong belegen boerenkaas is niet zo spannend. In de bechamelsaus doen wij ook nootmuskaat en een laurierblad. De Man weigert bechamelsaus te maken zonder deze twee ingrediënten.
De hoeveelheden zijn voor zes personen. Heftige schotel maar ik kan uit ervaring vertellen dat je een eventueel overgebleven portie uitstekend als lunch kunt eten de volgende dag.

Oven op 180 graden. Kook 500 gram macaroni bijna gaar. Ondertussen heb je 850 ml bechamelsaus  gemaakt (650 ml volle melk, 325 ml room, 65 gram gezouten boter, 65 gram bloem, 20 gram parmezaan en een theelepel zout).
Meng 700 ml bechamelsaus met de pasta. Dat ga je niet afmeten hè? Gewoon op de goeie gok.
Ovenschaal van zo’n 24×20 cm invetten. De helft van de macaroni erin. Dan 100 gram prosciutto in dunne plakjes erover en 100 gram emmenthalerkaas in plakjes erop. Rest van de macaroni en dan nog eens 100 gram prosciutto in dunne plakjes en 200 gram gorgonzola dolce in brokjes. Zie foto 1 voor het resultaat.
De rest van de bechamelsaus kan er dan over en 100 gram fijngeraspte parmezaan. Zie foto 2. Schotel gaat 25/30 minuten de oven in en dan ziet het eruit als foto 3.
Halverwege als de schaal leeg is kun je zien op foto 4.
Ik had geen puf meer om een vijfde foto te maken toen wij languit op de bank hingen omdat we eigenlijk net iets teveel gegeten hadden van deze overheerlijke macaroni gorgonzola dolce en prosciutto.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Macaroni gorgonzola dolce en prosciutto

  1. ben een week gestopt met roken en mag dus Alles eten. een bakje van dit en je hoort me niet meer over nicotine;-

    karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *