Macaroni met spinazie en ei

Er is enorm gehamsterd de afgelopen maanden. We hebben er alles over kunnen lezen. Het schijnt mensen een veilig gevoel te geven als ze veel van veel in huis hebben. Naast toiletpapier was pasta een favoriet. En bloem en eieren. Pasta kun je lang bewaren. Maar wat doe je met heel veel eieren? En ook die pasta moet natuurlijk een keer op.

Dit eetidee is ideaal om restjes op te maken. In ons geval was dat een zak verse spinazie van 200 gram. Het had ook andijvie kunnen zijn. Of heel fijn gesneden spuitjes.
De hoeveelheden mag je zelf bepalen. Die zijn afhankelijk van het aantal eters aan tafel. Wij maakten het voor twee personen.

Snipper een grote ui en een paar tenen knoflook. Smoor die in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Doe er dan de groente bij en roerbak goed om. Ondertussen heb je pasta naar keuze gekookt. De eieren waren al gekookt, gepeld en doorgesneden. Schep de pasta door de groente en mik de hele zaak in een ovenschaal. Eieren erop en flink wat geraspte parmezaan of oude kaas erover.

Gaat de schotel warm de oven in dan is een kwartier op 180 graden voldoende. Heb je hem van tevoren gemaakt en gaat het koud de oven in dan mag het 25/30 minuten zijn. En zoals beschreven in Oventips zet je de schotel direct in de oven. Eerst voorverwarmen is niet nodig.

Uiteraard kun je fijn varieren. Als je spinazie of andijvie als groente hebt dan is blauwe kaas bovenop ook echt heel lekker. Ligt er nog ergens een halve paprika? In stukjes meesmoren met de ui en knoflook. Courgette kan er ook prima doorheen. Overigens kun je ook diepvriesspinazie of andijvie ontdooien en die gebruiken.

Wie heel veel pasta in huis heeft kan ook veel inspiratie halen uit dit boek:

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *