Makreel in zout en azijn uit Thailand

Af en toe gaan we ons te buiten bij Amazing Oriental. We richten ons dan vooral op de diepvriesspullen, de verse groente en de (verse) kruiden. Vaak nemen we ook zaken mee waar we op dat moment nog geen raad mee weten. We zoeken dan thuis wel uit wat we ermee kunnen maken.

Zo kochten we deze twee pakken diepgevroren ‘verse’ makreel. Heel dunne plakjes zonder ook maar een spoor van graatjes. Het geheel kwam uit Thailand. Toen we later een gerecht wilde bedenken voor deze makreel lazen we de piepkleine lettertjes op de achterkant en zagen dat de vis was ingelegd in water, zout en azijn.

Daardoor was er een natuurlijke garing ontstaan. De makreel was niet echt rauw meer en kon zo gegeten worden. We proefden een klein stukje en het smaakte heerlijk maar wat doe je met zulke vis? Ik wist nog een fijn recept voor gestoomde makreel dat we jaren geleden weleens maakten als lunch of voorgerecht. Dat leek nu ook een goed idee en het was inderdaad een succes.
Normaal dus met gestoomde makreel maar nu met onze Thaise aankoop.
Doe wat uitgeperste limoensap over de vis en bestrooi het met heel fijngesneden sjalotje en gehakte walnoten.
Groene- en/of tomatensalade erbij, stukje brood en mooi glas witte wijn en je weet niet beter of het is al zomer.

Maar nu de vraag: Wie kent deze ingelegde ‘verse’ makreel uit Thailand en weet er een ander recept mee?

Published by

4 thoughts on “Makreel in zout en azijn uit Thailand

 1. Dag Culinette,

  Wat geestig, dit (http://bit.ly/hziiH9) is al heel lang één van mijn favoriete recepten. Destijds in wat andere vorm wat receptuur betreft op BBC (uiteraard…) gezien.
  Volgens mij komen de visjes in de buurt van wat je beschrijft.
  Dit (http://bit.ly/ggIJGM)recept moet ik nog proberen, maar wie weet ben je sneller dan ik!

  Hartelijke groet,
  Els

 2. @Els. Ik vond ook een Thaise makreel in groene curry. Ook lekker maar dat doen ze allemaal met verse makreel. Maar wie weet kan het met deze ook.
  Dank voor de links!

 3. Jee dat ziet er wel lekker uit moet ik zeggen maar ik ken het niet en heb het ook nog niet eerder gezien! Ik ga eens kijken of ik het in de toko tegen kom!

 4. Ik zie dat je al een heel eind gekomen bent.
  Lijkt me erg lekker, zo ingelegd. Moet er überhaupt wel iets mee doen?Ik zal het ook eens meenemen uit de vriezer van A.O.

  Groet Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *