Makreelquiche met paprika

makreeltaart

Van het Nederlands Visbureau kennen we natuurlijk het tijdschrift Visculinair dat, met een beetje geluk, voor het oprapen ligt bij de vishandel. Van datzelfde Visbureau is er nu het boek Visculinair dat sinds 1 december te koop is bij Viswinkels en –kramen. Een fijn boek met 88 pagina’s informatie over vis, mooie foto’s en heerlijke recepten. Voor 8,95 heb je een heel mooi boek in huis. Heeft je vishandel het niet? Vraag ernaar!

Uit dit boek maakten wij de Makreelquiche met paprika en ik geef je hieronder mijn versie van de taart die een heel klein beetje afwijkt van het recept in het boek. Een stevige taart die met gemak voldoende is voor vier personen. Oven op 200 graden en een quichevorm bekleden met bladerdeeg. Snij drie paprika’s in reepjes en bak die 5/10 minuten zachtjes in wat olijfolie.  Maak een gerookte makreel schoon en verdeel die in kleine stukjes. Klop 4 eieren los met 150 ml slagroom, 150 gram geraspte kaas en een mespuntje piment. Makreel verdelen over het bladerdeeg, daarover de paprika en vervolgens het ei/room/kaasmengsel. In de oven en als het kan ietsje onder het midden. Na 35/40 minuten is de taart gaar en bruin. Heerlijk met een groene salade.

Het originele recept zegt tijmblaadjes in plaats van piment en ook gaat eerst de helft van de makreel op de bodem, dan de helft van de paprika, helft ei/kaas/room en vervolgens weer makreel, paprika en de rest van ei/kaas/room.Dat vond ik onhandig en dus heb ik het in één keer gedaan. Het maakt voor de smaak natuurlijk niets uit. Hieronder zie je het eindresultaat.


makreeltaart1
Psssst. Als je vishandel het boek niet heeft en je wilt het toch hebben dan is er hier en daar een vishandel op internet met een webshop waarin ze het boek aanbieden. Zoals Gerard van Es bijvoorbeeld.

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *