Mandarijntjes in siroop

mandarijntjes

Er zijn weer volop kleine mandarijntjes. Heerlijk zijn die toch. Ook fijn om dit lekkere prutje mee te maken waar je vervolgens weer van alles mee kunt.

4 of 5 mandarijntjes pellen verdelen en in partjes en een kleine sinaasappel uitpersen. 125 gram suiker met een flinke eetlepel water in een pannetje en even al roerend wat laten karamelliseren. Opletten en niet te donker laten worden. Pannetje van het vuur af en dan de sinaasappelsap erbij (pas op voor spetteren). Goed doorroeren en weer even terug op het vuur tot de siroop een beetje dikte krijgt. Mandarijnpartjes erbij. Goed omscheppen en af laten koelen.

Wat doe je ermee en variaties:
Sinaasappelsap vervangen door sinaasappellikeur of donkere rum.
Stukjes cake in een glas, mandarijntjes erop en slagroom yoghurt erover.
Bolletje vanille-ijs, beetje chocoladesaus en dan de mandarijntjes en wat fijngehakte pistachenootjes, hazelnoten of walnoten.
Wie erg moedig is kan de saus heel spannend maken door een klein stukje gember en een centimeter of twee rode peper erdoor te roeren. Beide ragfijn gesneden.
Fijn een dag van te voren te maken en als je het serveert in een mooi glas dan kun je de feestdagen echt voor de dag komen met dit dessert.

Psssssst. Of maken met sinaasappel met de gember en het pepertje en dan serveren bij kip.

Published by

One thought on “Mandarijntjes in siroop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *