Dat iets er geweldig uitziet wil nog niet zeggen dat het echt is. Afijn, in deze tijd van plastische chirurgie hoef ik dat niet verder uit te leggen. Deze onmislukbare chocolademousse is gemaakt van een paar Marsen. Voor zes personen (want waarom zou je van zoiets te weinig maken) hak je 4 Marsen in stukjes. In een pan met een dikke bodem doe je die stukjes Mars met 50 ml melk en 4 eetlepels cacao en zet hem op een laag vuurtje. Blijven roeren terwijl de boel langzaam smelt. Giet daarna de zwik in een grote kom (pan uitlikken) en laat afkoelen maar wel zo af en toe blijven kloppen om te zorgen dat de caramel uit de Mars niet boven komt drijven. Vervolgens klop je 3 eiwitten stijf. Vouw een kwart van het stijfgeslagen eiwit met een metalen lepel door het Marsmengsel en pas daarna de rest. Daarna zijn er twee mogelijkheden. Je eet alles zelf op of je schept het in bijzondere kopjes of glazen en zet het minstens 2 uur in de koelkast. Vlak voor het serveren wat geraspte chocola (lees chocoladevlokken) erop en klaar is de Marsmousse. Garneren met witte chocoladevlokken maakt het nog mooier.
Ik ga even bij het pompstation een zwikkie marsen halen !
Deze mousse wil je met niemand delen, dat eet je helemaal alleen op.
sorry, ben weer eens op dieet en lust geen chocola…haha, dat is nog waar ook!
Het ziet er heerlijk uit, maar als ik het zou maken dan toch met ‘veilige’ eieren.
En na deze mousse heb ik dan wel echt plastische chirurgie nodig…. hmmmm.
lekker hoor
Hoeveel gram Marsen moeten er dan bij in??zo’n kleintje of een grote
Super toet, met wat fijn gestampte m en m’s er bovenop.
Ik vond hem wel lekker, alleen echt mier en mier zoet