Martin Walker – De zwarte diamant

Martin Walker De zwarte diamant De Franse Périgord is de bakermat van de zwarte truffel, en voor vijfduizend euro per kilo is deze perfecte ‘zwarte diamant’ een kostbare schat. Wanneer blijkt dat de markt voor deze unieke delicatesse wordt vervuild door de import van de goedkopere Chinese truffel, gaat agent Bruno Courrèges op onderzoek uit. De zaak wordt al snel grimmiger wanneer een vriend van Bruno op brute wijze wordt vermoord, als waarschuwing voor anderen, zo lijkt het. Om de moord op te lossen roept Bruno de hulp in van zijn vroegere collega’s van de geheime dienst. Zijn rustige bestaan als dorpsagent is opeens een stuk minder vanzelfsprekend.

In een boek dat zich afspeelt in het heerlijke Frankrijk ben ik altijd geïnteresseerd. In het geval van De zwarte diamant van Marin Walker is het bovendien ook nog eens een spannend boek. Kostbare zwarte truffels, corruptie, moord en doodslag en dan nog die zeer treffende beschrijvingen van het leven in dat dorpse Frankrijk. Een boek waar je geen kopje thee en een doosje bonbons bij neemt maar een glas wijn en een stukje Franse kaas.
Fijn in een hoekje van de bank en niet meer storen svp! Zo’n boek dus. Je hebt na het lezen gelijk zin om weer eens fijn op vakantie af te reizen richting zuiden. Dat moet nog even wachten maar de donkere wintermaanden kom je wel door met deze smakelijke papieren hap.
Ik zag op Boekbeschrijvingen dat er meer boeken zijn met Bruno in de hoofdrol en er is een geweldige website met als titel: Bruno Chief of Police met recepten, informatie over de streek, de wijn, restaurantjes en nog heel veel meer.
Aanrader!

Uitgegeven bij: Uitgeverij Cargo

Published by

3 thoughts on “Martin Walker – De zwarte diamant

  1. @Kitty. Ik zal het maar verklappen. Ik vind truffels eigenlijk niks bijzonders. Hoop poeha om weinig. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *