Mayonaise in 1 minuut. Met filmpje!

mayonaise

We aten zeetong. Je weet wel. Zo’n dikke zeetong even door de bloem met wat peper en zout erdoor en dan bakken in de roomboter. Daar mag dan best een huisgemaakte mayonaise of remouladesaus bij. Remoulade vinden wij lekker bij vis. Mensen verwarren dat weleens met ravigotesaus. En ja, het is eigenlijk ravigote en geen ravigotte. Alhoewel, wat maakt het ook uit. Ravigote bevat geen mayonaise maar wordt gemaakt op basis van een vinaigrette en daar gaan kappertjes, tuinkruiden en een gesnipperd sjalotje bij. Fijn over de sla.

Remoulade maak je op basis van mayonaise. Daar gaat dan wat extra mosterd door, heel fijngesneden augurk, verse tuinkruiden naar keuze (dragon is lekker) en kappertjes. Wij maakten eerst de mayonaise en van de helft daarvan maakten we dan weer remoulade met alleen augurk en kappertjes.
Eerst de mayonaise en wat je daar verder allemaal doorheen doet mag je uiteraard zelf bepalen. Mazenaizze (sorry, onze huistaal) maak je in één minuut met de staafmixer. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Dit is BELANGRIJK dus niet denken dat ik hier een dolletje maak.

In de hoge beker van de staafmixer doe je 1 theelepel mosterd, een heel ei (inclusief het eiwit), 250 ml arachideolie, 3 eetlepels azijn (wij gebruikten witte balsamico) en wat peper (grof uit de molen) en zout. En ja, er zijn ook mensen die alleen een eidooier doen in plaats van een heel ei. Wij niet want dan gaat het bij ons niet goed dus wij doen het hele ei. Staafmixer erin en binnen een minuut heb je mazenaizze mayonaise. Zo simpel kan het leven zijn.

Kijken hoe dat gaat? Filmpje!

Published by

2 thoughts on “Mayonaise in 1 minuut. Met filmpje!

  1. Ohh dat probeer ik ook. Ik maakte het altijd met de dooiers alleen. En arachideolie. Daar heb ik genoeg van dus simpel en veel lekkerder dan die uit de potten in de super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *