Meloensoep

Al eerder had ik een recept voor Meloen met kokos. Duidelijk een dessert.
Maar wij aten meloensoep als voorafje en ook dat is een prima idee. Vooral als de rest van het diner uit pittige gerechten bestaat dan is een wat zacht en zoetig voorgerecht heel erg lekker om mee te beginnen.

Met meloensoep kun je alle kanten op. Steeds weer net even een ander smaakje maakt dat het niet snel gaat vervelen. Een oranje meloen is leuk maar je begrijpt dat je van een andere kleur meloen ook een andere kleur soep krijgt. Tenzij je aan de slag gaat met een tube waterverf. Iets wat ik ten sterkste wil afraden.
Maak een meloen schoon en snij hem (of haar) in blokjes. In de blender ermee en dan mag er wat vocht bij om te zorgen dat het niet zo dik wordt. Dat vocht kan sinaasappelsap zijn maar ook wortelsap b.v.

Wat je er verder indoet is een kwestie van smaak en uitproberen. Lekker kruidig maken met wat nootmuskaat en/of kardemom. Stukje verse gember of scheutje gembersaus.
Verse muntblaadjes maar ook dragon of basilicum doen het heel goed. Probeer zelf wat het lekkerst is en zorg dat alles goed fijngemalen is in de blender en vooral dat de meloensoep goed koud is.
Soepstengel met rauwe ham eromheen of satéstokje met kleine bolletjes mozzarella en basilicum als garnering. Geen pan op het vuur die je in de gaten moet houden en ruim van te voren te maken. Is het toch nog een klein beetje zomer.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *