Mexicaanse fantasie

Gek ben ik op éénpansgerechten. En zeker als ze een beetje bijzonder zijn. Deze bonen/rijst/tomaten/gehakt/maisschotel moet je eigenlijk een beetje pittig maken want dan is het zo lekker met frisse knapperige heel fijngesneden ijsbergsla erbij. Of met komkommer.
Maar die pittigheid moet je dus zelf bepalen. Je kunt pittig beginnen door 350/400 gram pikante verse worstjes te nemen en daar het vlees van te gebruiken. Maar gewoon gehakt zelf pittig maken is natuurlijk ook prima.

350/400 gram gehakt aanmaken met flink wat peper en zout en een theelepel chilipoeder. Daarna lekker rul bakken tot het bruin is. Uit de pan scheppen en even apart zetten.
In diezelfde pan doe je twee blikjes mais van 425 ml, een blik tomatenblokjes, een kop rijst, nog een theelepel chilipoeder, een halve kop water en een halve theelepel gemalen komijn. Goed doorroeren en vijf tot acht minuutjes met het deksel erop zachtjes laten koken tot de rijst gaar is.
Dan doe je er een blik rode bonen bij en het gehakt. Bruine bonen kan ook trouwens. Even proeven en indien nodig nog op smaak maken met wat zout en peper. Niet pittig genoeg? Sambal bij! Even helemaal door en door warm laten worden en dan bestrooien met hartige oude kaas.
Als die gesmolten is kan het smullen beginnen. Ook lekker erbij is piccalilly.
En als je een taco of wrap erbij wilt (met die knapperige ijsbergsla) dan is dat helemaal niet gek.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *