Mosterdpuree

Foto van Flickr
Foto van Flickr

Erg slecht deze mosterdpuree en zo heerlijk winters. Belangrijk van aardappelpuree is dat het heel warm op tafel komt. Daar is een truc voor die ik graag met jullie deel.
Voor vier personen kook je een kilo aardappelen (afkokers en dus bloemige!) gaar. Stort de aardappelen in een vergiet en doe in de nog warme pan vervolgens 100 gram roomboter en 1,5 dl slagroom en breng dit aan de kook. Aardappelen terug in de pan samen met 100 gram scherpe mosterd.
Stampen of prakken met een vork. Op deze manier krijg je heerlijke puree die fijn warm is. Ga je de puree gebruiken om een ovenschotel (die dus nog terug moet in de oven) mee af te dekken doe er dan iets meer slagroom/boter door en maak het wat “natter”.
De mosterd kun je uiteraard vervangen door van alles en nog wat. Rode of groene pesto bijvoorbeeld. Of schep er (in plaats van mosterd) op het laatst gesmoorde champignons door of kleine spekjes. Wie van heel pittig houdt moet zeker eens eetlepel (of 2) Thaise currypasta nemen in plaats van mosterd.
Deze mosterdpuree is heerlijk met verse bruine bonen en sla maar bij vis is het helemaal een aanrader.

En nog even een tip: die mosterd (of pesto) gaan we dus niet afwegen in een schaaltje. Je zet het potje op de weegschaal en schept er uit wat je nodig hebt tot het potje 100 gram minder weegt. Oh het leven kan zo simpel zijn.

 

Published by

2 thoughts on “Mosterdpuree

  1. de diagnose voor mij is: lekker eetverslaafd.
    dit recept kan ik niet vermijden. maar ik ga wel niet meer tussendoor eten beloofde ik de jojogrrls net.
    karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *